Saltar al contenido
- A qui va dirigit aquest projecte?
Dades X Dones és un projecte que pretén crear una aplicació per mòbil que ajudi a promoure l’activitat econòmica del sector de serveis a les famílies i domèstics: neteja de la llar, cura d’infants, gent gran i persones amb atencions especials, altres serveis domèstics i negocis de barri de proximitat.
Per tant, aquest projecte va dirigit a totes les persones que són tant usuàries com proveïdores d’aquests serveis, i especialment aquells actors que poden generar activitat econòmica com cooperatives i associacions laborals o negocis de barri.
- Qui pot participar?
Volem tirar endavant aquest projecte comptant amb tots els actors involucrats. Tant usuàries i proveïdores de serveis, com promotores d’activitat econòmica. A més, volem comptar també amb desenvolupadores i dissenyadores que ens ajudin crear l’aplicació. Hem preparat un petit formulari on pots apuntar-te per rebre informació de les fases del projecte. Però si a més vols rebre informació en primícia i tenir altres avantatges, pots fer-te ambaixadora del projecte. Tens més informació aquí.
- Què és farà a la sessió de participació Decidim l’App?
Serà una jornada on entre totes decidirem com ha de ser l’aplicació. Mitjançant dinàmiques participatives, posarem sobre la taula quines són les necessitats que ha de cobrir l’aplicació i acordarem quins seran els requisits que haurà de tenir. Això serà a mitjans d’abril.
- Què és una hackató? I què es farà?
Una hackató és una marató de hackers. En el nostre cas, serà una jornada on les desenvolupadores (agrupades per equips) faran propostes d’aplicacions a partir de les bases sorgides a la sessió de participació Decidim l’App de DxD. Al final de la jornada, un jurat format per diferents perfils, escollirà tres aplicacions finalistes. Això serà a mitjans de juny.
- Quan s’obriran les inscripcions?
Ja estan obertes les inscripcions per a la Hackató. Apunta’t aquí.
- Què són les dades obertes i quin paper juguen a Dades X Dones?
Les dades obertes són un dels principals valors afegits del projecte. Són dades públiques que les administracions posen a disposició de la ciutadania per a que les consulti i faci servir. Això, entre d’altres beneficis, millora la transparència i permet crear polítiques públiques més eficients. En el nostre cas, volem incorporar les dades obertes a l’aplicació per millorar les seves prestacions.
Per exemple, per una cuidadora de gent gran li pot ser útil veure quins són els barris amb més població envellida de la ciutat, o per una cooperativa de mainaderes pot ser útil saber en quines zones no hi han menys escoles bressol per tal d’oferir els seus serveis. Tant la distribució de l’embelliment de la població per barris, com la localització d’escoles bressol, son exemples de dades obertes que podem fer servir.