8 de març. Donem suport a l’aturada mundial de dones

/ marzo 7, 2018

En el marc del projecte Dades x Dones, Iniciativa Barcelona Open Data vol aprofitar la jornada del 8 de març per recordar que encara queda molt camí per assolir una igualtat plena entre homes i dones.

Les violència masclista i la discriminació que pateixen les dones segueixen obstaculitzant una vida en igualtat real i efectiva, un exercici ple com a ciutadanes de primera.

La veu i les reivindicacions de les feministes ara tenen el suport per a moltes dones i homes del món. Aquest any la convocatòria del “Paro mundial de mujeres” pot suposar una fita. Dones i homes es pararan per reivindicar els drets de les dones.

Aquesta vaga no és només una aturada laboral, sinó que vol ser una jornada reivindicativa per denunciar la violència física, la violència estructural i les violències quotidianes que pateixen les dones i el col·lectiu LGBTI+. D’altra banda, es reivindica un canvi del model econòmic actual per a construir una economia que posi la reproducció i les cures al centre, millorant així la conciliació familiar i laboral i acabant amb l’economia submergida, invisibilitzada i mal pagada de les feines de cura. També es denuncia la bretxa salarial, que se situa, segons l’última Enquesta d’estructura salarial, al 24%. És a dir, el salari mitjà anual de les dones és gairebé una quarta part menys del salari mitjà anual dels homes.

Així doncs, toca repensar nous models laborals, econòmics i social, donant veu a les dones i visibilitzant les opressions que suposa un societat que discrimina a més de la meitat de la població.

Podeu seguir la jornada a través de les xarxes amb cadascuna de les següents etiquetes:
#WeStrike #lasmujeresparamos #lesdonesparem

Web i manifest de l’aturada mundial de dones

Dades x Dones pel 8M!

Compartir esta entrada