Resultats de la Hackató

/ julio 6, 2018

Com a resultats de la hackató DadesXDones s’han aconseguit 3 prototips d’aplicacions. Els prototips següents han estat exposats i valorats a la hackató pel jurat, que ha considerat que tots tres compleixen les requeriments tècnics exposats a les bases i tenen els requisits per continuar el seu desenvolupament més endavant. Aquí podeu llegir la crònica de la Hackató DadesXDones amb les fotos de la jornada.

A. SOFIA

«Cuida a qui cuida»

Aquesta opció destaca per que fa servir un bot per interactuar amb els usuaris de l’aplicació, tant treballadores com famílies. Aquest bot (robot que interacciona amb la usuària de l’app mitjançant preguntes i respostes) dóna informació sobre drets laborals, consells, estadístiques sobre els serveis, equipaments de la ciutat, etc. També es podran crear grups i xatejar entre usuàries. Farà servir dades de l’Aj. de Barcelona i la Generalitat. I generarà dades obertes sobre preu mig i desviació com sobre la freqüència de serveis que es demanen a cada barri.

B. CARE HELPER

“Troba la teva feina ajustada a les teves necessitats i amb un sou digne”

Aquest prototip es centrarà en oferir informació sobre serveis públics i centres d’informació de la ciutat que poden ser útils per les treballadores, així com informació de les activitats programades. L’aplicació permetrà també publicar ofertes de feina i un chat intern per les treballadores.

C. TREBA-LLAR AMB CURA

“Connectant–nos per cobrir necessitats”

Aquesta proposta destaca per que comptarà amb un servei de gestoria laboral per facilitar el procés de contractacions, feina feixuga tant per les treballadores com per les famílies que contracten. A banda de poder consultar i publicar ofertes, l’app tindrà una secció amb ofertes formatives, una altra amb números d’emergències, un chat intern per consultes i un mapa de serveis. També incorporarà un calendari personal on apareixeran les feines acceptades per les usuàries.

D’altra banda, també s’han detectat una sèrie de data-sets del portal de dades obertes de l’Ajuntament de Barcelona que poden ser útils per a les futures usuàries de l’app. També s’han identificat data-sets d’altres portals com de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació o la Generalitat de Catalunya. Les temàtiques dels data-sets són diverses, principalment relacionades amb serveis i equipaments de la ciutat, i s’han identificat a partir de les necessitats de les treballadores, usuàries i promotores del sector de les cures. A banda, cada prototip podrà incloure altres data-sets que es vagin considerant en el futur.

Compartir esta entrada